Parul Williams alb ofera recolte vara-toamna, fiind introdus in Romania in 1900. Pomul are vigoare mijlocie, inflorire semitarzie sau tarzie, fiind precoce si productiv. Autosteril, dar produce fructe fara polenizare, recomandandu-se polenizarea cu Kaiser, Conference, Abbate Fetel. Fructe medii-mari, piriforme, galben-pai, cu pulpa alba, dulce, suculenta, untoasa si aroma delicata. Coacerea in august-septembrie, preferand zone cu clima temperata. Suporta pana la 40°C vara, dar soiurile vesnic verzi nu tolereaza sub -15°C, necesitand 26-30°C pentru coacere optima in sezonul cald.
Parul Williams alb este un soi de par care ofera recolte in perioada de vara pana toamna, avand origini in Anglia si fiind introdus in Romania in anul 1900. Pomul prezinta vigoare mijlocie, infloraste semitarziu sau tarziu, si se remarca prin precoceitate si productivitate semnificativa.
Cu o abudenta de roade pe mladite, nuieluse si tepuse (ramuri scurte), Parul Williams alb este autosteril (nu se polenizeaza singur), dar poate produce fructe fara a fi polenizat. Este recomandata polenizarea cu soiuri precum Kaiser, Conference, Abbate Fetel. Fructul are dimensiuni medii spre mari, avand o forma piriforma si o culoare galben-pai. Pulpa este alba, dulce, suculenta, untuoasa, cu o aroma delicata si de calitate foarte buna, fara a contine sclereide. Perioada de coacere a fructelor este intre august si septembrie.
In ceea ce priveste conditiile climatice, majoritatea soiurilor de pere prefera zonele cu clima mai temperata. Acestea pot rezista la temperaturi de pana la 40 de grade Celsius in sezonul cald, insa soiurile de pere vesnic verzi nu tolereaza temperaturi sub -15 grade Celsius. In timpul sezonului cald, temperaturile de 26-30 de grade Celsius sunt necesare pentru ca fructele sa se coaca corespunzator.