Prunul Anna Spath, soi german din 1874, rezistent la boli, se distinge prin rezistenta la plum-pox. Pom mijlociu, autofertil, cu fructe invers-ovale de 35-47 g, pielita verde-galbena si vanata, pulpa dulce si consistenta. Maturare la sfarsitul septembrie - inceputul octombrie, promitand o recolta delicioasa si sanatoasa.
Prunul Anna Spath este un soi german, cu o istorie ce dateaza din anul 1874, cand a fost introdus in cultura agricola. Cunoscut pentru rezistenta sa la boli si daunatori, acest soi se remarca in special prin rezistenta sa la plum-pox. Portaltoiul folosit pentru cultivarea acestui prun este corcodusul, iar pentru polenizare se recomanda plantarea in apropiere a soiurilor Stanley si D'Agen.
Pomul prezinta o vigoare mijlocie si este autofertil, cu un ciclu de inflorire ce se desfasoara in perioada tarzie. Fructul, cu o greutate cuprinsa intre 35 si 47 de grame, uneori ajungand pana la 60 de grame, are o forma invers-ovoida, turtita (retezata) la ambele capete. Pielita fructului este groasa, de culoare verde-galbuie pe partea umbrita si vanata pe cea expusa la soare, acoperita cu o pruina de nuanta albastru-deschis, cu o textura potrivit de groasa. Pulpa este caracterizata prin grosime si consistenta, de culoare verde-galbuie, cu un gust potrivit de dulce si insuficient acidulat, avand o aroma delicata. Samburele este neaderent.
Prunul Anna Spath atinge maturitatea la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie, oferind astfel o recolta delicioasa si sanatoasa la finalul sezonului.