Soiul de par Cure, originar din Franta si aclimatizat de multi ani in tara noastra, se bucura de o larga raspandire. Cunoscut de peste 250 de ani, este apreciat ca un par de iarna. Pomul este viguros, cu o ramificare buna si compatibilitate cu gutuiul, prezentand o productivitate extrem de ridicata. Fructele, mari si piriforme, cu nuante de galben-verzui si mici puncte ruginii, au o pulpa alba, suculenta si gustoasa. Cu un gust usor astringent si dulceata potrivita, emana un parfum placut la maturitate. Soiul Cure, fiind vechi, dezvolta o rezistenta notabila la boli, daunatori si seceta. Recoltarea are loc in prima jumatate a lunii octombrie, iar fructele pot fi pastrate timp de 5-6 luni in conditii bune de depozitare.
Soiul de par Cure are origini franceze si este aclimatizat de foarte mult timp in tara noastra, unde este larg raspandit. Cunoscut de peste 250 de ani, este considerat un par de iarna. Pomul este viguros, cu o capacitate buna de ramificare si compatibil cu gutuiul, fiind extrem de productiv. Fructele au o forma piriforma alungita, in nuante de galben-verzui, cu puncte mici ruginii sporadice. Acestea sunt mari, avand aproximativ 200-300 de grame, cu o forma piriforma alungita, asimetrica, si o dunga de rugina longitudinala. Pulpa fructelor este alba, suculenta si gustoasa. Cu un gust usor astringent si o dulceata potrivita, pulpa emana un parfum placut la maturitatea pentru consum. Fiind un soi vechi, Soiul Cure dezvolta o buna rezistenta la boli, daunatori si seceta. Recoltarea are loc in prima jumatate a lunii octombrie, iar fructele pot fi pastrate pana la 5-6 luni in conditii bune de depozitare.