Soiul Aurii impresioneaza prin fructe mari, intre 450-500 g, cu forma rotunjita piriforma si o suprafata valurata. Coaja este subtire, lucioasa, cu pufulite galbene. Pulpa galbena este suculenta, usor acidulata, cu gust dulce si aroma fina. Asigura productii mari si calitate excelenta, comportandu-se bine la temperaturi scazute. Recomandat pentru plantare intensiva, la distante de 4x2-2,5m. Fructele pot fi consumate proaspete sau prelucrate, iar aroma se mentine bine in timpul fierberii. Se coc in septembrie si pot fi consumate pana in octombrie, fiind autofertil.
Soiul Aurii se remarca prin fructe foarte mari, avand intre 450-500 g, cu o forma rotunjita piriforma si o suprafata valurata asimetric in plan transversal. Fructul este usor ingustat in partea superioara, cu o coaja subtire, lucioasa, acoperita de o pufulita fina de culoare galbena-limonie.
Pulpa este de culoare galbena, suculenta, usor acidulata, cu sclereide fine si un gust dulce insotit de o aroma fina.
Calitati: Acest soi asigura productii mari si calitate deosebita a fructelor. Finetea pulpei, cu putine sclereide, permite legarea fructelor partenocarpic. Soiul Aurii se comporta bine la temperaturi scazute si manifesta toleranta la boala petelor brune.
Recomandari: Se recomanda plantarea in sistem intensiv, la distante de 4×2-2,5m (1000-1250 pomi/ha). Fructele pot fi valorificate pentru consumul in stare proaspata sau prin diverse forme de prelucrare, cum ar fi suc natural, compot, dulceata, gem, peltea si chiar distilate (rachiu de gutuie). Aroma soiului se mentine foarte bine, evidentindu-se si mai mult in timpul fierberii.
Epoca de coacere a fructelor: mijlocie - septembrie, iar acestea pot fi consumate din luna octombrie pe o perioada indelungata, in functie de conditiile de pastrare.
Polenizare: Este un soi autofertil.