Pomul prezinta o crestere viguroasa, cu predominanta tepuselor in ramurile de rod. Are o talie mijlocie sau mare, trunchiul fiind mult mai gros decat la alte soiuri, cu scoarta neteda care se exfoliaza in placi late, longitudinale.
Coroana este mare, sferica, puternica si larga, cu ramuri de schelet groase, degarnisite la baza, formand unghiuri de 45-60 de grade cu axul. Ramurile de rod constau in tepuse si nuieluse, avand scoarta brun-roscata, cu aspect brumat. Lastarii sunt de dimensiuni medii, roz-cenusii, putin pubescenti, cu lenticele mari, cafenii. Mugurii vegetativi sunt mari, ovoizi, cu putina pubescenta, lipiti de lastar, iar mugurii floriferi sunt roz-caramizii, cu varful ascutit. Frunzele sunt foarte mari, ovate, cu varful acuminat, pubescente pe partea inferioara, scortoase, cu marginile serate. Petiolul este lung si gros, de culoare verde deschis.
Florile mari au petale aproape inrosite, cu nervurile proeminente. In timpul infloririi, culoarea roz dispare treptat, iar bobocii florali devin rosu-violacei. Fructul este de dimensiuni mari sau foarte mari, avand o greutate medie de 125 g si maxima de 258 g. Forma variaza intre conic-trunchiata sau sferic-turtita, asimetrica, usor valurata sau costata. Culoarea de fond este verde-galbuie la recoltare, devenind ulterior galbena pai murdar. Culoarea acoperitoare este rosie caramizie, spulberata, cu dungi late, intrerupte, cu marginile neregulate, de un rosu caramiziu intens. Cel putin jumatate din suprafata fructului este acoperita cu o rugina aspra, grosiera, de culoare bruna-maslinie. In ani ploiosi si in regiunile reci si umede, rugina acopera aproape intreaga suprafata a fructului.
Pulpa este galbena, suculenta, acra sau usor acrisoara, cu dulceata slaba si aroma putin pronuntata. Pana la inceputul lunii decembrie, este tare si elastica, devenind ulterior moale, intrucatva fainoasa si cu gust vinuriu placut. Maturitatea pentru consum incepe in noiembrie si se prelungeste pana la sfarsitul lunii martie.