Cais "Cea mai buna de Ungaria" este un soi viguros si autofertil, cu origini stravechi, provenind din samanta. Dezvolta muguri de rod pe ramuri lungi si scurte, intrand in productie in anul 3-4. Sistemul radicular bine dezvoltat confera rezistenta la ger, boli si daunatori. Fructul, cu o greutate medie de 45-68 g, are o forma globuloasa, piele groasa, cu nuante portocalii si pete rosii. Pulpa, de culoare portocalie, este consistenta, usor suculenta, dulce si armonios acidulata, cu o aroma puternica de caisa. Samburele, ovoid si de dimensiuni medii, este dulce. Perioada de maturare este in iulie, intre 10-15 zile.
Cais "Cea mai buna de Ungaria" este un soi viguros si autofertil, cu origini stravechi, provenind din samanta. Cu o fertilitate mare, dezvolta numerosi muguri de rod pe ramuri lungi si scurte, incepandu-si productia în anul 3-4 de la plantare. Sistemul radicular bine dezvoltat confera rezistenta la ger, inghet în devenire, boli și daunatori, necesitand mai putine tratamente fitosanitare.
Fructul are o greutate medie de 45-68 g, forma globuloasa, cu piele destul de groasa, cu nuante portocalii și pete rosii pe partea expusa la soare. Pulpa, de culoare portocalie, neaderenta la sambure, este consistenta, usor suculenta, dulce și armonios acidulata, avand un gust excelent și o aroma puternica de caisa. Samburele, ovoid si de dimensiuni medii, este dulce.
Perioada de maturare a caiselor "Cea mai buna de Ungaria" este in prima parte a lunii iulie si dureaza între 10-15 zile.